Gå direkt till innehåll
Smakexplosion hos Archie's – Head Chef Ola Andersson slår på stort med en banbrytande ny meny

Pressmeddelande -

Smakexplosion hos Archie's – Head Chef Ola Andersson slår på stort med en banbrytande ny meny

Archie’s Restaurang, den pulserande gastronomiska mittpunkten i Jacy'z Hotel & Resort, presenterar nu en ny uppdaterad meny. Bakom menyns nya skepnad ligger Head Chef Ola Andersson. Sedan Ola tog över rodret i Archie's har nya vindar från andra sidan Atlanten blåst in och gör nu att smakerna på menyn är ännu mer amerikanska än tidigare. I en exklusiv intervju delar Head Chef Ola med sig av sina tankar kring den nya menyn och ger oss en inblick bakom kulisserna på Archie's.

Olas kulinariska resa sträcker sig från klassiska restauranger som Hos Pelle och Restaurant Kometen vidare till ställen som Park Avenue, Brasserie Lipp och Lavette. Däremellan har han även tävlat med svenska kocklandslaget och varit med i mat-OS. I november 2023 tog han klivet in i köket på Archie's på Jacy'z och sedan dess har han med stort engagemang både strukturerat upp köket, delat med sig av sin kunskap och skapat en helt ny meny.

"Vi är en stor organisation med många kockar i dubbel bemärkelse och eftersom Archie's är så pass nytt har det initialt handlat mycket om att sätta rutiner och att få ihop teamet i köket. När detta nu sitter så har vi alla förutsättningarna som krävs för att introducera nya rätter," berättar Ola.

Ingredienserna för en lyckad meny

Ola betonar att enkelhet, höga smaker och noggrann uppmärksamhet på detaljer är det vinnande receptet när det gäller att sätta en ny meny.

"När jag skapade menyn var målet att ännu tydligare renodla Archie's som ett amerikanskt brasseri. Eftersom det amerikanska köket har sina rötter i det franska köket gäller det att inte tappa bort sig utan i stället gå "all in" på det amerikanska och våga vara autentisk. Vi har höjt växeln i köket vilket gör att hantverket blir ännu viktigare och gör att det som landar på tallriken nu är ännu bättre. Precis som tidigare är målet även att skapa en minnesvärd upplevelse för våra gäster, och vara en plats där de kan luta sig tillbaka och njuta av riktigt gott käk," berättar Ola.

Shrimp Cocktail, Mac 'n' Cheese, Chicken Parm och en spektakulär Baked Alaska lockar både hotellets gäster och lokalbor.

Från Shrimp Cocktail till Baked Alaska

Inspirationen till menyn kommer från mångårig erfarenhet men även från flera resor till USA som Ola har varit på. Dessutom har Frida Nilsson, Concept & Quality Development Head Chef på ESS Group, fått agera bollplank. Vid sin sida har Ola även haft Archie's egna sommelier, Märta Larsson, som har tagit fram en dryckesmeny som matchar maten. Arbetet har mynnat ut i en meny med noggrant utvalda råvaror efter säsong där de rätterna verkligen hyllar den amerikanska matkulturen.

Den nya menyn på Archie’s erbjuder ett brett utbud av läckra snacks, förrätter, huvudrätter och desserter som kompletteras med en diger dryckesmeny. Från Hot Wings till Savory Pumpkin Pie eller Chicken Parm till en spektakulär Baked Alaska och en Croissant Bread Pudding som inte går av för hackor. Olas egna favorit är en Shrimp Cocktail med både avokado och melon. Samtliga rätterna på menyn fångar essensen av Archie’s och innehåller både själ och hjärta.

Archie's definierar sig som ett amerikanskt brasseri och är öppet från tidig morgon till sen kväll.

Lockar både hotellgäster och lokalbor

På Archie's återspeglas inte bara maten utan även inredningen atmosfären och den amerikanska livsstilen. Med sin moderna och välkomnande miljö är Archie's den perfekta platsen för en trevlig middag, en avslappnad drink eller en festlig tillställning. Det är även en plats som passar perfekt för affärslunchen eller den större konferensgruppen som vill bryta av mötesagendan med ny energi.

Ola och hans medarbetare i Archie's lär inte få en lugn stund i köket den närmsta tiden. För förutom frukost, lunch, brunch och middag arrangeras även specialevent för både företag och privatgäster. Nu senast anordnades "Archie's Chef's Table" där ett begränsat antal gäster gick njuta av några av Olas signaturrätter. Till våren kommer även trycket att öka i samband med alla shower och konserter som äger rum i Big Stage, Jacy'z nöjesarena som ligger vägg i vägg med Archie's.

"Jag hoppas att den nya menyn kommer att tilltala göteborgaren i ännu större utsträckning. Den nya menyn, har redan gett positiv respons från de som har testat våra nya rätter och vi förväntar oss nu ett ännu större intresse från både nya och befintliga gäster. Det kommer bli hett om öronen under våren och sommaren men det känns så klart bara roligt! Jag är övertygad om att våra gäster kommer att gilla den nya menyn och att varje tugga på Archie's kommer att kännas som en resa, " avslutar Ola och jäktar sedan vidare in i köket där ruschen inför kvällens middag nu väntar.

Mer information och bordsreservation – go.jacyzhotel.com/archies-meny

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Jacy'z Hotel & Resort är en framstående destination beläget i en 27 våningar hög skyskrapa i centrala Göteborg med oslagbar utsikt över staden. En spektakulär gästupplevelse väntar dig som stiger innanför dörrarna till Jacy'z Hotel & Resort, hit kommer du vilja återkomma igen och igen.

Jacy'z består av 233 rum, flera olika restaurang- och barkoncept, två olika pool clubs, en stor mötesanläggning, co-working, sports club, flera scener, deli och blomsterbutik. Här har inget lämnats åt slumpen och alla delar genomsyras av lyx, komfort och nyskapande design.

Jacy'z Hotel & Resort ägs av ESS Group, skaparna bakom bland annat hotellkoncepten Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Steam och Ellery Beach House.

Besök www.jacyzhotel.com för mer information och följ oss på sociala medier för de senaste uppdateringarna:
Facebook | Instagram | LinkedIn | TikTok

Kontakter

Jimmy Olsson

Jimmy Olsson

Presskontakt CEO www.jacyzhotel.com
Caspar Ekwall

Caspar Ekwall

Presskontakt E-com & Marketing Manager www.jacyzhotel.com

Relaterat innehåll