Gå direkt till innehåll
Stefan Sporsén Quartet intar Jacy'z Big Stage tillsammans med Amanda Jenssen och Titiyo

Pressmeddelande -

Stefan Sporsén Quartet intar Jacy'z Big Stage tillsammans med Amanda Jenssen och Titiyo

Två mycket minnesvärda konserter väntar för alla musikentusiaster. Stefan Sporsén Quartet jazzar upp Göteborg med dubbla spelningar i Jacy'z Big Stage. Bandet har under de senaste åren imponerat med sina fullsatta och omtalade spelningar runt om i landet och deras unika sammansättning och virtuosa framförande har gjort dem till en av Sveriges mest spännande jazzakter. Med sig upp på scenen har de två mycket folkkära artister, nämligen Amanda Jenssen och Titiyo.

Stefan Sporsén har en gedigen bakgrund inom musik, dels som medlem i Augustifamiljen (känd som husband i "På Spåret") samt som kompositör till flera filmer och tv-serier. Dessutom har han medverkat på flera namnkunniga artisters album, däribland Håkan Hellströms, José González, Jens Lekman samt Soundtrack of Our Lives. 2022 blev längtan till jazzen för stor och som följd bildades Stefan Sporsén Quartet. Stefan står för sång och trumpet och tillsammans med Stefan Wingefors på piano, Viktor Turegård på kontrabas och Lars ”Lade” Källfelt på trummor skapar de musik med mycket själ och sväng där varje ton blir en resa i jazzens värld.

Under två kvällar i mars kommer denna fenomenala kvartett nu att vara huvudakt på Big Stage. Med Stefan Sporséns passionerade trumpetljud och sång, ackompanjerad av kvartettens skickliga musiker, kommer det att skapas en atmosfär som kommer att trollbinda publiken. Kvällen kommer att bestå av både egenskrivna låtar, flera klassiska standards och jazzversioner av italienska schlagers. Med sig tar de två gästartister av rang: Amanda Jenssen, vars starka musikaliska närvaro och unika röst inte lämnar någon oberörd, samt Titiyo, detta fullblodsproffs till sångerska och artist. Båda dessa gästspel kommer att lyfta konserterna till en ny nivå.

Efter genombrottet i Idol 2007 har grammisvinnande Amanda Jenssen släppt flera album och med hits som "Happyland" och ”Amarula tree”. I sin medverkan i "Så Mycket Bättre" 2014 har hennes versioner av "När vi Gräver Guld i USA" och "Calleth You, Cometh I" spelats och älskats. Efter en lång och personlig paus från rampljuset så ryktas det om att ett nytt album från Amanda väntas släppas i höst. Har du tur kanske du kommer att få höra någon av de nya låtarna under kvällen i Big Stage.

Titiyo är en av Sveriges främsta soul- och popartister som sedan genombrottet med “Talking to the Man in the Moon” 1989 har hunnit tilldelas fyra grammis och blivit invald i Swedish Music Hall of Fame. Trots en lång karriär har Titiyo ständigt varit nutida i sitt uttryck och med sin röst och pondus tar hon en självklar plats på en imaginär musikalisk tron. "Drottningen är tillbaka" helt enkelt!

"Det är verkligen en ära att få välkomna Stefan Sporsén Quartet till Big Stage. Det här kommer att bli två helt unika shower, där jazz möter storhet och skapar minnen för livet. Vår nöjesarena är i princip skräddarsydd för den här typen av storslagna musikaliska upplevelser, där både nerv och intimitet kan utspela sig. Big Stage blir helt enkelt den perfekta platsen att rama in denna musikaliska musikupplevelse i yttersta mästarklass. Att kvartetten dessutom gästas av dessa två ikoniska svenska artisterna känns ofattbart bra." berättar Jacy'z Entertainment Manager Viktor Jebsen.

Detta kommer att bli två unika och jazziga kvällar som kommer att lämna avtryck.

15 mars – Stefan Sporsén Quartet med gästartist Amanda Jenssen
23 mars – Stefan Sporsén Quartet med gästartist Titiyo

För biljetter och ytterligare information, besök Jacy'z webbplats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Jacy'z Hotel & Resort är en framstående destination beläget i en 27 våningar hög skyskrapa i centrala Göteborg med oslagbar utsikt över staden. En spektakulär gästupplevelse väntar dig som stiger innanför dörrarna till Jacy'z Hotel & Resort, hit kommer du vilja återkomma igen och igen.

Jacy'z består av 233 rum, flera olika restaurang- och barkoncept, två olika pool clubs, en stor mötesanläggning, co-working, sports club, flera scener, deli och blomsterbutik. Här har inget lämnats åt slumpen och alla delar genomsyras av lyx, komfort och nyskapande design.

Jacy'z Big Stage är en framstående nöjesarena i Göteborg, känd för sina innovativa nöjesupplevelser och evenemang. Big Stage har på kort tid blivit en destination för nöjesentusiaster och kulturälskare. Med en bred palett av evenemang och en passion för att erbjuda det bästa inom underhållning, är Jacy'z Big Stage en plats där magi skapas och minnen görs.

Jacy'z Hotel & Resort ägs av ESS Group, skaparna bakom bland annat hotellkoncepten Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Steam och Ellery Beach House.

Besök www.jacyzhotel.com för mer information och följ oss på sociala medier för de senaste uppdateringarna:
Facebook | Instagram | LinkedIn | TikTok

För de senaste uppdateringarna om Big Stage följ även Big Stage's egna Instagramkonto:
Instagram

Kontakter

Viktor Jebsen

Viktor Jebsen

Entertainment Manager 0736-259929
Fredrik Toreskog

Fredrik Toreskog

Presskontakt Creative Director / Partner – ESS Group +46(0)705705522

Relaterat innehåll