Gå direkt till innehåll
Soul, bio, blues, Super Bowl, jazz, funk och disco – nu lanseras nöjeskalendern för Big Stage

Pressmeddelande -

Soul, bio, blues, Super Bowl, jazz, funk och disco – nu lanseras nöjeskalendern för Big Stage

Big Stage är Göteborgs nyaste konsert- och nöjesarena placerad mitt i hotelldestinationen Jacy’z Hotel & Resort. Byggd speciellt för att skapa en intim och högkvalitativ musikupplevelse som med sin varma inredning och tekniska lösningar driver utvecklingen kring hur man upplever artister, musik och show. Inte minst när det kommer till närheten till att innan och efter eventet kunna äta gott, dricka, bo över eller bara ta ett dopp i någon av Jacy’z pool clubs. Nu släpper man nöjesprogrammet för våren 2024 och det blir en häftig blandning av soul, jazz, biopremiärer, livepoddar och livesändningen av världens största sportevenemang.

”Vi är naturligtvis väldigt stolta över programmet på Big Stage så här långt. En härlig blandning av musik, artister, klubb och bio som vi verkligen själva gillar. Kan ju tyckas konstigt men vi tror man måste börja där, att göra saker som vi på Jacy’z brinner för och själva vill se här på scenen. Detta är akter med artister och musiker som vi vet alltid gör det där lilla extra, som har något speciellt, som älskar det de håller på med. Precis som vi vill vara och som vi vill agera mot våra gäster och publik.” berättar Jimmy Olsson, VD på Jacy’z Hotel & Resort.

Här är några av akterna som du kommer att kunna se på Big Stage 2024:

  • Jazz Night at Jacy’z med Stefan Sporsén Quartet och hemlig gästartist. Stefan är välkänd medlem i Augustifamiljen och som musiker i Håkan Hellströms band under 22 år.
  • LaGaylia Frazier och hennes stora Tina Turner show kommer till Big Stage i september och bjuder på en sprakande och stämningsfull hyllningsföreställning.
  • Musikalstjärnan och We Will Rock You-kända Peter Johansson gör en tributekonsert tillsammans med Lollo Gardtman där man hyllar albumet som förändrade popmusiken, TOTO IV. Scenen intas av 8 musiker och artister.
  • Rennie Mirro, Karl Dyall och Joachim Bergström visar Göteborg hur The Rat Pack med Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis uppträdde och svängde loss. Stort band och High Society.
  • Exklusiv blueskväll där Louise Hoffsten för första gången uppträder med Bror Gunnar Jansson och hans bluesband.
  • Eric Gadd gör en one-night-only med stort band där vi bjuds på alla hits från tiden då han blev Sveriges soulkung. Best of Gadd.
  • En All American Night blir det också när världens största sportevenemang, Super Bowl, tar plats i Big Stage. Livesändning på 50 kvadratmeter stor LED-skärm som kompletteras med en amerikansk buffé och fest.
  • Galapremiär av Steven Spielberg och Quincy Jones nyinspelning av Oscars belönade biofilmen Purpurfärgen samt premiär av den omtalade filmen om Bob Marleys liv – One Love.
  • Hyllningskonsert till ikoniska skivbolaget Motown Records 65 årsdag. Med Lollo Gardtman och Paul Mac Innes på scen tillsammans med ett 7-mannaband. Fler välkända gästartister annonseras i januari.
  • Nobelfestaktuella Blacknuss Allstars återvänder till Big Stage efter succékvällen tidigare i år för att skapa samma härliga soulfunkiga festkväll. Hemlig gästartist blir det också.
  • Jacy’z Comedy Club fortsätter med stora internationella och nationella stjärnor i sin lineup.
  • Jacy’z lanserar ”Unplugged Talks” med spännande talare och föreläsare. Joel Lundqvist och Nicklas Hermansson är först ut och fler inspirerande talare är på gång.
  • Port du Soleil skapar nya discoklubben "Gritty Bliss" i Big Stage med guld, glitter, speglar och Ibiza.
  • Jonas Eriksson och Korthuset LIVE – Sveriges mest framgångsrike fotbollsdomare som dömt VM, EM och Champions League. Den prisade boken "Korthuset" besöker Big Stage för en liveupplevelse där historier från fotboll på elitnivå står i fokus.
  • Direkt från Chicago kommer internationellt kända gospelkören Cinque Cullar & The International Peace Troupe som gör två gospelbruncher med Sveriges största gospelkör, Solid Gospel.

En stor nyhet för 2024 är att Big Stage är certifierade och tekniskt godkända för att få visa biofilm. Och det blir bio på ett nytt sätt, publiken sitter i sköna fåtöljer med mjuk fotpall och det är endast 76 exklusiva platser till varje visning. Filmerna sänds på den enorma bioduken som mäter 200 kvadratmeter och med Bose stora ljudsystem tillsammans med god mat och bar blir det något helt nytt. Big Stage kommer bland annat att vara värdar för den stora galapremiären av Steven Spielberg och Quincy Jones producerade remake av Purpurfärgen.

Stora delar av programmet för 2024 är nu släppt och inom kort släpps biljetterna. För mer information om fler artistsläpp eller information om när biljetterna släpps – prenumerera på Jacy'z nyhetsbrev.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Jacy'z Hotel & Resort är en framstående destination beläget i en 27 våningar hög skyskrapa i centrala Göteborg med oslagbar utsikt över staden.

Jacy'z består av 233 rum, flera olika restaurang- och barkoncept, två olika pool clubs, en stor mötesanläggning, co-working, sports club, flera scener, deli och blomsterbutik. Här har inget lämnats åt slumpen och alla delar genomsyras av lyx, komfort och nyskapande design.

En spektakulär gästupplevelse väntar dig som stiger innanför dörrarna till Jacy'z Hotel & Resort, hit kommer du vilja återkomma igen och igen.

Jacy'z Hotel & Resort ägs av ESS Group, skaparna bakom bland annat hotellkoncepten Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Steam och Ellery Beach House.

Besök www.jacyzhotel.com för mer information och följ oss på sociala medier för de senaste uppdateringarna:
Facebook | Instagram | LinkedIn | TikTok.

Kontakter

Viktor Jebsen

Viktor Jebsen

Entertainment Manager 0736-259929
Fredrik Toreskog

Fredrik Toreskog

Presskontakt Creative Director / Partner – ESS Group +46(0)705705522

Relaterat innehåll